Videónkban Dr. Takáts Alajos, az Endomedix orvosigazgatója beszél arról, hogy miért szerepelnek az ételintolerancia-vizsgálat eredményei között olyan ételek is, amelyeket nem szoktunk fogyasztani

Igen, vannak olyan esetek amikor azt gondoljuk, hogy mi egyáltalán nem fogyasztottunk pl. kék algát vagy pedig wakame algát, amik ugye általában messze vannak a magyar étrendtől.

De nem tudhatjuk, hogy a mai, globalizált világban valamilyen külföldről beszerzett ételben vannak-e ilyen alkotórészek vagy nem. Ezeket sajnos nem is tüntetik fel mindig, tehát erről nem tudunk biztosat mondani. Így az adott élelmiszerre vonatkozó érzékenységnek az egyik oka az lehet, hogy fogyasztottunk már ilyen ételt, csak éppen nem tudunk róla.

Emellett az is lehetséges, hogy valóban nem fogyasztottunk ilyen ételt, hanem az érzékenység genetikusan van bennünk van, azaz az őseink közül valakik hasonló ételeket fogyasztottak. A harmadik lehetséges magyarázat, hogy keresztintolerancia áll fenn, azaz egy másik étel alkotórészeiben hasonló összetétel áll fenn, mint amit látunk a teszten, ezért látunk pozitív eredményt.

További ételintolerancia-videók