Elvégeztük az ételintolerancia vizsgálatot, amely valamely összetevőre pozitív eredményt adott – mi lesz ekkor a következő lépés?

Az étel intoleranciának nincs gyógymódja, gyógyszeres kezelése, így az egyetlen megoldás, ha a problémát okozó élelmiszert legalább részben, de ideális esetben teljesen eltávolítjuk étrendünkből.

Az Endomedix ételintolerancia vizsgálatán mindeddig több ezer beteg vett részt, így számos visszajelzésünk van arról, hogy a panaszok a problémás étel elhagyása után maguktól mérséklődnek és egészen addig nem is jelentkeznek újra, amíg nem fogyasztunk megint az ételből.

ÉtelintoleranciaErről számolt be Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos és Kocsis Korinna modell, a 2009-es Miss Earth Hungary győztese is, akik egyaránt az Endomedix gasztroenterológiai centrumhoz fordultak emésztési panaszaikkal.

A mintegy 220 élelmiszer-alapanyagról átfogó képet nyújtó ételintolerancia vizsgálat mindkettőjük esetében kiderítette, hogy mely ételek okozzák problémáikat. Az eredmények ismeretében az Endomedix gasztroenterológus szakértője és dietetikusa segített mindkettejüknek abban, hogy a mindennapokban mivel helyettesíthetik az étrendből kihagyandó alapanyagokat, s ezáltal hogyan szabadulhatnak meg gyógyszerek nélkül a fáradékonyságban, kialvatlanságban, bőrpanaszokban is megnyilvánulni képes ételintolerancia-tünetektől.

Dombi Rudolf történetéről itt olvashatnak bővebben, míg Kocsis Korinna esetét itt találják meg. További, érdekes esetekről pedig oldalunk étel intolerancia esettanulmányok menüpontjában olvashatnak.