Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos és Kocsis Korinna modell, a 2009-es Miss Earth Hungary győztese egyaránt az Endomedix gasztroenterológiai centrumhoz fordult, mert feltételezték, hogy emésztési panaszaikat ételintolerancia okozhatja.

Sejtésük beigazolódott: elvégeztük a mintegy 220 élelmiszer-alapanyagról átfogó képet nyújtó ételintolerancia vizsgálatot, amely révén kiderült melyik ételek okozzák problémáikat. Az eredmények ismeretében az Endomedix gasztroenterológus szakértője és dietetikusa segített mindkettejüknek abban, hogy a mindennapokban mivel helyettesíthetik az étrendből kihagyandó alapanyagokat, s ezáltal hogyan szabadulhatnak meg gyógyszerek nélkül a fáradékonyságban, kialvatlanságban, bőrpanaszokban is megnyilvánulni képes ételintolerancia-tünetektől.

Kocsis Korinna modell, szépségkirálynő ételintolerancia vizsgálaton az Endomedixnél

„Nincs olyan kínos panasz, amit érdemes éveken át magunkkal cipelni, ahelyett hogy megoldást találnánk rá!” – vallja Kocsis Korinna modell, a 2009-es Miss Earth Hungary győztese, a 2010-es Anna-bál bálkirálynője, aki elárulja: rendszeresen küszködött azzal, hogy étkezések után felfújódik, görcsöl a gyomra, s nem tudja kipihenni magát. Nem gondolt komoly betegségre, a laborértékei is rendben voltak. A megmagyarázhatatlan tünetek miatt az Endomedix gasztroenterológiai hálózathoz fordult, ahol a mintegy 220 ételről ellenanyag-értéket jelző ételintolerancia vizsgálat azonnal kiderítette: az alapvető ételek közül a tej, a búzafélék, a kukorica, a tojásfehérje tehető felelőssé a panaszaiért, a halak közül pedig a pontyot kell kerülnie. Szakorvosi és dietetikusi konzultációt követően Kocsis Korinna ma az ételintolerancia vizsgálat értékeinek figyelembevételével válogatja meg, hogy mit eszik, így megvan az esélye arra, hogy az ételintolerancia okozta gyötrő panaszai gyógyszerek nélkül elmúljanak.

„Nagyszerű döntés volt az Endomedix szakrendelőhöz fordulnom: profi szakemberek és kulturált környezet fogadott, nem kellett várakoznom, a mintegy 220 ételről, alapanyagról átfogó képet adó ételintolerancia laborvizsgálat révén pedig megtudtam melyek azok az élelmiszerek, amelyeket ki kell hagynom az étrendemből, hogy a puffadással, gyomorfájással, fáradékonysággal, rossz közérzettel járó panaszaim elmúljanak. A puffadásellenes gyógyszerek szedése, a tünetek mesterséges elnyomása helyett meggyőződtem arról: érdemes utánajárni a panaszoknak. Az ételintolerancia százféle tünetet okozhat, s ha tudjuk melyik ételtől vagyunk betegek, gyógyszer nélkül elkerülhetjük ezeket a panaszokat” – összegezte tapasztalatait Kocsis Korinna.

Az Endomedix gasztroenterológiai hálózat az ország 10 városában – Budapest XIII. | Debrecen | Dombóvár | Győr | Gyula | Miskolc | Mohács | Siófok | Szolnok | Veszprém – biztosítja a komplex ételintolerancia laboratóriumi vizsgálatot pácienseinek.