A Genarrayt® Microarray fehérjechip alapú gépi ételintolerancia diagnosztikai rendszer (Gyártó: Cambridge Nutritional Sciences, Anglia) segítségével mintegy 220 élelmiszerre és alapanyagra mutatható ki ételintolerancia. A vizsgálat további előnye, hogy rendkívül részletes és pontos eredményekhez jutunk – lásd vizsgálati eredmény minta.

Ételintolerancia 220+ EXPRESSZ vizsgálat díja:
94.900 Ft

A vizsgálat csak néhány percet vesz igénybe. A vizsgálathoz kis mennyiségű vénás vér levétele szükséges. A levett vért elküldjük diagnosztikai centrumunkba, majd a kapott eredményt elküldjük Önnek e-mailben, illetve szükség szerint visszaküldjük az Önt kezelő orvoshoz, akivel részletesen meg tudják beszélni az eredményt és a személyre szabott kezelési lépéseket.

Az eredményeket a vér levételétől számított 2-5 munkanapon belül bocsátjuk rendelkezésére. Amennyiben Önnek nem fontos a gyorsaság, ajánljuk Önnek „normál” vizsgálatunkat, ahol kedvezőbb díjért cserében legfeljebb 15 napos határidővel bocsátjuk rendelkezésére az eredményeket.
Az ételintolerancia diagnosztika az alábbi  Endomedix diagnosztikai központban érhető el: Budapest XIII.

Amennyiben időpontot kíván foglalni a vizsgálatra, azt megteheti az interneten keresztül vagy telefonon, az Endomedix központi számán – 06 1 413-2500. Keressen bennünket bátran akkor is, ha még nyitott kérdései vannak a vizsgálattal kapcsolatban.

A vizsgálat díja egészségpénztári számlára elszámolható. A részletekkel kapcsolatban kérjük, forduljon közvetlenül kollégáinkhoz.

Emellett szükség és igény esetén örömmel állunk további szolgáltatásokkal is – például szakorvosi konzultációval vagy diétás tanácsadással – szíves rendelkezésére.

További részletek az Endomedix Orvosközpontokról
Az Endomedix diagnosztikai központok országos hálózatát azért hoztuk létre, hogy az állami ellátórendszer alternatívájaként kiváló szakemberekkel, a legmodernebb eszközökkel, diszkrét, nyugodt és kényelmes körülmények között, rugalmas időbeosztással álljunk pácienseink rendelkezésére, biztosítsuk a pontos és gyors diagnózist, kezelést. További részletek: endomedix.hu

Ételintolerancia vizsgálat valós eredményét befolyásoló tényezők
Az ételintolerancia-teszt fals negatív eredményt adhat, ha valamilyen élelmiszert hosszabb ideje kihagy az étrendjéből. Ha szigorúbb diétát tart hosszabb ideje (például nem iszik tejet és nem fogyaszt tejtermékeket) akkor mindenképpen legalább 1 hónapig heti több alkalommal terhelni kell a szervezetet, hogy az antitestek termelése megemelkedjen és ez által valós eredményt kapjon.

Gyógyszerek közül csak a szteroidok és immunszupresszáns készítmények befolyásolják az eredményt. Ha ilyen gyógyszereket szed, feltétlenül jelezze a vizsgálat előtt. A Genarrayt® Microarray teljes teszt esetén 5 éves kor alatt nem ajánljuk a vizsgálatot mivel a gyermekek immunrendszere ilyen kis korban még nem fejlődött ki megfelelően. Terhesség fennállása esetén sem javasolt az ételintolerancia vizsgálatok elvégzése mivel a magzat fejlődő immunrendszere befolyással lehet a kapott eredményekre.