Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos és Kocsis Korinna modell, a 2009-es Miss Word Hungary győztese egyaránt az Endomedix gasztroenterológiai centrumhoz fordult, mert feltételezték, hogy emésztési panaszaikat ételintolerancia okozhatja.

Sejtésük beigazolódott: elvégeztük a mintegy 220 élelmiszer-alapanyagról átfogó képet nyújtó ételintolerancia vizsgálatot, amely révén kiderült melyik ételek okozzák problémáikat.

Az eredmények ismeretében az Endomedix gasztroenterológus szakértője és dietetikusa segített mindkettejüknek abban, hogy a mindennapokban mivel helyettesíthetik az étrendből kihagyandó alapanyagokat, s ezáltal hogyan szabadulhatnak meg gyógyszerek nélkül a fáradékonyságban, kialvatlanságban, bőrpanaszokban is megnyilvánulni képes ételintolerancia-tünetektől.

etelintolerancia-endomedix-dombi-rudolf

Egy élsportolónak az emésztési panaszok nemcsak kellemetlenséget okoznak, hanem a versenyteljesítményre is kihathatnak, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos ezért döntött úgy, hogy kivizsgáltatja magát az Endomedix gasztroenterológiai centrumban. A több mint kétszázféle alapanyagról képet adó átfogó ételintolerancia laborvizsgálaton kiderült: szervezete az alapvető élelmiszerek közül a tejre, a tojásfehérjére, a búzára és a burgonyára is ellenanyag-termeléssel reagál. A tejet, tejtermékeket, a burgonyát, a búzát is ki kellett hagyni az olimpiai bajnok kajakozó étrendjéből, a diéta azonban nem gátolhatja sportteljesítményét. Az ételintolerancia vizsgálat után az Endomedix tapasztalt szakorvosa és dietetikusa segített a sportolónak abban, hogy úgy lehessen az étrendjét átalakítani, hogy a panaszt okozó ételek kiiktatása ellenére is megkapja szervezete mindazt a tápanyagot, amelyre a jó közérzethez és a csúcsteljesítményhez szüksége van.

Dombi Rudolf tehát az Endomedix ételintolerancia vizsgálat eredménye nyomán alakította át étrendjét. Amint meséli, már rövid távon megtapasztalta: emésztése jobbá vált, korábban jellemző bőrpanaszai enyhültek, s alvása is pihentetőbb lett, mert gyomra immár nem küzd azokkal az alapanyagokkal, amelyek eddig a panaszait okozták. A komplex ételintolerancia vizsgálat elvégzéséig sejtelme sem volt arról, hogy az egyes ételek, illetve alapanyagok állnak panaszai hátterében.

„Már néhány hét alatt észrevettem, hogy az Endomedix ételintolerancia vizsgálatának eredménye alapján kialakított diétával a könnyebb emésztés miatt jobbat alszom, s bőrproblémáim is enyhültek. Nagy tanulság: a tünetekre nem gyógyszereket kell vaktában szedni, hanem a probléma forrását kell megkeresni” – mondta az olimpiai bajnok.

Az Endomedix gasztroenterológiai hálózat az ország 10 városában – Budapest XIII. | Debrecen | Dombóvár | Győr | Gyula | Miskolc | Mohács | Siófok | Szolnok | Veszprém – biztosítja a komplex ételintolerancia laboratóriumi vizsgálatot pácienseinek.