A FoodDetective™ gyorsteszt segítségével 46 élelmiszerre és alapanyagra mutatható ki ételintolerancia. A gyorsteszt elvégzéséhez csupán egy csepp vérre lesz szükségünk Öntől, valamint további 45 percre, amíg a teszt kiértékelése tart. A vér levételét, valamint a teszt eredményének értékelését szakértő asszisztenseink végzik el.

Az ételintolerancia teszt az alábbi Endomedix diagnosztikai központokban érhető el:
Budapest, Gyula, Miskolc, Veszprém

Amennyiben időpontot kíván foglalni a vizsgálatra, azt megteheti az interneten keresztül vagy telefonon, az Endomedix központi számán – 06 1 413-2500. Keressen bennünket bátran akkor is, ha még nyitott kérdései vannak a vizsgálattal kapcsolatban.

A vizsgálat és az ételintolerancia tesztkészlet díja:
34.900 Ft

A vizsgálat díja egészségpénztári számlára elszámolható. A részletekkel kapcsolatban kérjük, forduljon közvetlenül kollégáinkhoz.

Emellett szükség és igény esetén örömmel állunk további szolgáltatásokkal is – például szakorvosi konzultációval vagy diétás tanácsadással – szíves rendelkezésére.

További részletek az Endomedix Orvosközpontokról
Az Endomedix diagnosztikai központok országos hálózatát azért hoztuk létre, hogy az állami ellátórendszer alternatívájaként kiváló szakemberekkel, a legmodernebb eszközökkel, diszkrét, nyugodt és kényelmes körülmények között, rugalmas időbeosztással álljunk pácienseink rendelkezésére, biztosítsuk a pontos és gyors diagnózist, kezelést. További részletek: http://www.endomedix.hu

Ételintolerancia vizsgálat valós eredményét befolyásoló tényezők
Az ételintolerancia-teszt fals negatív eredményt adhat, ha valamilyen élelmiszert hosszabb ideje kihagy az étrendjéből. Ha szigorúbb diétát tart hosszabb ideje (például nem iszik tejet és nem fogyaszt tejtermékeket) akkor mindenképpen legalább 1 hónapig heti több alkalommal terhelni kell a szervezetet, hogy az antitestek termelése megemelkedjen és ez által valós eredményt kapjon.

Gyógyszerek közül csak a szteroidok és immunszupresszáns készítmények befolyásolják az eredményt. Ha ilyen gyógyszereket szed, feltétlenül jelezze a vizsgálat előtt. A Food Detective teszt elvégzése esetén 3 éves kor alatt nem ajánljuk a vizsgálatot mivel a gyermekek immunrendszere ilyen kis korban még nem fejlődött ki megfelelően. Terhesség fennállása esetén sem javasolt az ételintolerancia vizsgálatok elvégzése mivel a magzat fejlődő immunrendszere befolyással lehet a kapott eredményekre.